Frequently Asked Questions

1. Algemeen

AcaBoo is een online streaming platform voor studieboeken pakketten van universitaire studies. Alle studieboeken van jouw studie staan op ons platform. Je kan online leren door in de boeken te markeren, en vanuit jouw markeringen ontstaan direct samenvattingen. Ook kan je notities maken in de boeken en kan je bladwijzers achterlaten op de belangrijke pagina’s.
Om jouw account te verifiëren, is het belangrijk dat je 1 cent overmaakt. Hiermee kunnen we zien dat jij het echt bent. De 1 cent krijg je gewoon weer terug als je niet met ons verder gaat. Als je wel door wilt met AcaBoo, hoef je 1 cent minder te betalen bij het betalen van jouw abonnement!
We liggen het liefst allemaal in de zon te bakken tijdens de zomervakantie, maar mocht het zo zijn dat je toch nog hertentamens hebt, kan je altijd bij je AcaBoeken. AcaBoo is gewoon live tijdens de zomer en jij kan al jouw materiaal en samenvattingen onbeperkt gebruiken.
Voordat we live gaan in september, houden we een pilot om ons platform te testen. Alleen eerstejaars studenten van de studie Business Analytics van de Vrije Universiteit van Amsterdam kunnen mee doen. De pilot duurt 3 maanden en de maand april is voor iedereen gratis en geheel vrijblijvend. Wil je vervolgens doorgaan met AcaBoo, dan betaal je 7,50 per maand. Doe je de gehele pilot mee? Dan betaal je dus in totaal 15 euro voor al je boeken van het 5e en 6e semester.

2. Abonnement

Elke nieuwe gebruiker bij AcaBoo heeft recht op een gratis proefabonnement van 30 dagen. Zo kun je testen of wij bij jou passen. Heb je al een keer een proefabonnement gehad? Dan is het helaas niet mogelijk deze opnieuw te krijgen. 
Na jouw proefmaand wordt automatisch een maandabonnement ingezet. Wil je liever stoppen of ga jij voor een jaarabonnement? Geef dit dan van tevoren aan, dit kan je zelf regelen in je eigen profiel onder het kopje abonnement. Het abonnement cancelen doen wij voor je, zodat je naast studeren geen extra zorgen hebt.
Bij AcaBoo kan je een flex-abonnement, een jaarabonnement en een comb abonnement afsluiten. Bij een flex-abonnement kies je voor een abonnement waar je per maand betaalt en dus ook per maand op kan zeggen. Heel flexibel dus. Weet je nu al dat je een jaar met AcaBoo wilt studeren? Dan kan je kiezen voor een jaarabonnement: je kan in termijnen betalen of alles in één keer, maar je krijgt altijd je 10% korting bij een jaarabonnement. Wanneer je meerdere studies tegelijkertijd volgt, kun je kiezen voor een combo abonnement. Je hebt dan toegang tot de boeken van beide studies onder hetzelfde AcaBoo profiel.
Voordat je aangeeft welke studie je volgt, meld je je eerst kosteloos aan bij AcaBoo. Dit kan op onze homepage. Nadat je je hebt aangemeld, krijg je van ons een bevestigingsmail met de vervolgstappen. Bij deze vervolgstappen kan je meerdere studies aanmelden via de knop “ik volg meer studies”. Wij geven jou dan een prijsindicatie van het combo-abonnement van de twee studies die je volgt. Ook bij het combo-abonnement kan je kiezen of je een jaar- of maandabonnement wilt.
In je eigen profiel bij jouw instellingen kan je een extra studie toevoegen. Wij geven dan direct de prijsindicatie voor deze studie. Aan het begin van het studiejaar kan je kiezen voor het combo-jaarabonnement. Wanneer je later bent gestart met de tweede studie is het niet meer mogelijk een jaarabonnement voor de tweede studie aan te schaffen. Er wordt daar dan automatisch een maandabonnement voor afgesloten. Dat betekent ook dat je het tweede abonnement elk moment kan opzeggen wanneer je wilt!
Voor ouders met meerdere studerende kinderen hebben wij een familiekorting! De kinderen krijgen allemaal hun eigen profiel en abonnement.  Bij het afsluiten van een familiepakket krijg je 5% korting op alle abonnementen.
Als er een boek mist in jouw acaboo profiel hebben wij deze voor jou hard-copy bij de VU Boekhandel liggen. Deze mag jij gratis gebruiken, mits het boek onbeschadigd teruggebracht wordt. Zo garanderen wij jou de volledigheid van jouw boekenlijst!
Na een mislukte incasso zullen we jou altijd eerst op de hoogte stellen dat het niet is gelukt. Je hebt dan 7 dagen de tijd om het geld toch nog over te maken. In deze 7 dagen is jouw profiel nog beschikbaar om te studeren.  Als de betaling niet op tijd binnen is, wordt jouw profiel onbruikbaar, totdat het maandelijkse bedrag betaald is.

3. Aanmelden, opzeggen & verlengen

Aanmelden kan door op de homepage je gegevens in te vullen. Wij zullen je daarna mailen met de vervolgstappen die je moet ondernemen. Het kan zijn dat wij jouw studieboekenpakket nog niet aanbieden op het platform. Door je aan te melden zal jij de eerste zijn die ervan op de hoogte gesteld wordt wanneer jouw studieboeken beschikbaar zijn. Als je benieuwd bent naar de studies die wij nu al aanbieden, check dan even het kopje ‘beschikbare studies’.
Opzeggen kan gewoon in je eigen profiel. Wanneer je naar instellingen gaat kan je daar je abonnement opzeggen. Wij sturen jou dan een e-mail ter bevestiging. Geen e-mail gekregen? Laat het ons dan even weten! Dan lossen wij het voor jou op.
Jaarabonnement
Heb je een jaarabonnement? Jouw abonnement loopt dan door tot het einde van jouw betalende studiejaar. Jouw abonnement wordt na een jaar stilzwijgend omgezet naar een maandabonnement. Je hoeft daar dus niets voor te doen. Wil je stoppen of liever opnieuw een jaarabonnement afsluiten? Dan kan je dit aangeven bij de instellingen van jouw eigen profiel!
Ik ben gestopt voor februari, wat nu?
Als je gestopt bent vóór februari en je hebt een jaarabonnement afgesloten, krijg je de helft van je geld terug. Je hoeft dan dus niet door te betalen terwijl je geen gebruik meer maakt van AcaBoo. We vragen wel een bewijs van uitschrijving.
Maandabonnement
Opzeggen kan altijd! Met een maandabonnement heb je namelijk de garantie dat je nooit ergens aan vast zit. Op het moment dat je opzegt kan je jouw profiel nog tot het einde van jouw betalende maand gebruiken. Aan het einde van die maand zal jouw profiel van het platform gehaald worden en hoef je niet meer te betalen.
Op het moment dat je opzegt kan je tot het einde van de maand gebruik maken van jouw AcaBoo profiel. Jouw samenvattingen, markeringen en notities staan online opgeslagen. Aan de start van de nieuwe maand kan je niet meer in je profiel en daarmee ook niet meer bij jouw eigen samenvattingen. Wij bewaren jouw samenvattingen nog een jaar, mocht je toch wél weer een abonnement willen, dan kan je jouw gemaakte samenvattingen toch inzien.
Wij bewaren altijd alle content die je zelf hebt gemaakt, zoals notities en de markeringen, een jaar nadat je je hebt uitgeschreven. Mocht je later weer verder willen gaan, kan je dit allemaal nog inzien. Ga je langer dan een jaar weg? Laat dit dan even weten! Je kan dan mailen naar info@acaboo.com

Staat je vraag of antwoord er niet bij?
Klik dan hier om je vraag aan onze klantenservice voor te leggen.