Veelgestelde vragen

Algemeen

Acaboo is een online streaming platform voor complete studieboeken pakketten van universitaire studies. Je kan online leren door in de boeken te markeren, notities te maken, bladwijzers achter te laten en te leren uit je automatisch gevormde samenvattingen. Daarbij is Acaboo meer dan 50% goedkoper dan je papieren studieboeken! Op deze manier zorgen wij ervoor dat je makkelijker en beter studeert, en dat je nooit meer teveel hoeft te betalen.
Om jouw account te verifiëren, is het belangrijk dat je 1 cent overmaakt. Hiermee kunnen we zien dat jij het echt bent. De 1 cent krijg je gewoon weer terug als je niet met ons verder gaat. Als je wel door wilt met AcaBoo, hoef je 1 cent minder te betalen bij het betalen van jouw abonnement!
Op dit moment kan je Acaboo gebruiken voor de volgende studies:

 
Bedrijfskunde 1e jaar Vrije Universiteit
Business Analytics 1e jaar Vrije Universiteit
Computer Science  1e jaar Vrije Universiteit
Culturele antroplogie & ontwikkelings sociologie (NL) 1e jaar Vrije Universiteit
Culturele antroplogie & ontwikkelings sociologie (ENG) 1e jaar Vrije Universiteit
Econometrics & Data Science 1e jaar Vrije Universiteit
Econometrie & Operationele Research 1e jaar Vrije Universiteit
Politicologie 1e jaar Vrije Universiteit
Wiskunde 1e jaar Vrije Universiteit

Staat jou studie er nog niet bij? Meld je dan toch even snel aan, dan zorgen wij dat ook jou studie zo snel mogeijk beschikbaar is!
 
Als je wilt weten worden wanneer jouw studie beschikbaar is kun je je op de homepage aanmelden, dan houden we je op de hoogte!

 
We liggen het liefst allemaal in de zon te bakken tijdens de zomervakantie, maar mocht het zo zijn dat je toch nog hertentamens hebt, kan je altijd bij je boeken. Acaboo is gewoon live tijdens de zomer en jij kan al jouw materiaal en samenvattingen onbeperkt gebruiken.
 

Aanmelden, opzeggen & verlengen

Aanmelden kan door op de homepage je gegevens in te vullen. Vervolgens krijg je een e-mail om je account te activeren. Het kan zijn dat wij jouw studieboekenpakket nog niet aanbieden op het platform. Door je aan te melden zal jij de eerste zijn die ervan op de hoogte gesteld wordt wanneer jouw studieboeken beschikbaar zijn. Als je benieuwd bent naar de studies die wij nu al aanbieden, kun je dat zien bij Abonnementen.
Je kunt je abonnement opzeggen door de volgende stappen uit te voeren:
 • Log in je profiel in
 • Ga naar het dashboard door op je naam te likken
 • Ga naar jouw studie onder “mijn studies”
 • Klik op “stop abonnement”
 • Laat even achter waarom je wilt opzeggen
Wij sturen je een e-mail ter bevestiging. Laat het ons even weten als het niet lukt, dan fixen we het voor je!
Jaarabonnement
Heb je een jaarabonnement? Jouw abonnement loopt dan door tot het einde van jouw betalende studiejaar. Als je besluit vóór februari te stoppen, krijg je van ons de helft van het abonnementsgeld terug. We vragen hiervoor wel voor een bewijs van uitschrijving. Na februari is het niet mogelijk een jaarabonnement op te zeggen.

Maandabonnement
Opzeggen kan altijd! Met een maandabonnement heb je namelijk de garantie dat je nooit ergens aan vast zit. Op het moment dat je opzegt kan je jouw profiel nog tot het einde van jouw betalende maand gebruiken. Aan het einde van die maand zal jouw profiel van het platform gehaald worden en hoef je niet meer te betalen.
 
Op het moment dat je opzegt kan je tot het einde van de maand gebruik maken van jouw AcaBoo profiel. Jouw samenvattingen, markeringen en notities staan online opgeslagen. Aan de start van de nieuwe maand kan je niet meer in je profiel en daarmee ook niet meer bij jouw eigen samenvattingen. Wij bewaren jouw samenvattingen na opzegging één jaar. Mocht je toch wél weer een abonnement willen, dan kan je jouw gemaakte samenvattingen gewoon weer gebruiken.
Wij bewaren altijd alle content die je zelf hebt gemaakt, zoals notities en de markeringen, één jaar nadat je je hebt uitgeschreven. Mocht je later weer verder willen gaan, kan je dit allemaal nog inzien. Ga je langer dan een jaar weg? Laat dit dan even weten! Je kan dan mailen naar info@acaboo.com

Abonnement

Iedereen kan ons platform gratis gebruiken tot en met 30 september. Vanaf oktober heeft elke nieuwe gebruiker bij AcaBoo heeft recht op een gratis proefabonnement van 7 dagen. Zo kun je testen of wij bij jou passen. Heb je al een keer een proefabonnement gehad? Dan is het helaas niet mogelijk deze opnieuw te krijgen. 
Wanneer de gratis proefperiode afloopt wordt jouw abonnement automatisch verlengt. Wij sturen jou een reminder aan het eind van de proefperiode waarin je kunt aangeven of je bij ons wil blijven of niet. Hierdoor hoef je niet te betalen als je dat niet wilt.
Alle abonnementen bij AcaBoo kosten tussen de €7,50 en €25 euro per maand. Omdat elke studie andere studieboeken heeft, verschillen de abonnementsprijzen per studie. Om het simpel te zeggen; een studie met een boekenlijst van €600 zal een goedkopere abonnementsprijs hebben dan een studie met een boekenlijst van €900 euro.
Je kunt hier de abonnementsprijzen van jouw studie bekijken.
 
Bij Acaboo kan je kiezen tussen een flex-abonnement en een jaarabonnement. Bij een flex-abonnement kies je voor een abonnement waar je per maand betaalt en dus ook per maand op kan zeggen. Heel flexibel dus. Weet je nu al dat je een jaar met Acaboo wilt studeren? Dan kan je kiezen voor een jaarabonnement: je kan in termijnen betalen of alles in één keer, maar je krijgt altijd je extra korting bij een jaarabonnement.
Ja, maar wij doen dit nooit stilzwijgend. Voordat jouw jaarabonnement verlengd zal worden, sturen wij je een e-mail. Na één jaar wordt je jaarabonnement automatisch omgezet in een maandabonnement. Wij stellen je hiervan op de hoogte vóór het einde van het jaarabonnement, zodat je bijvoorbeeld aan kunt geven dat je nog een jaarabonnement wilt, of dat je wilt stoppen.
 
Stuur ons even een e-mail op info@acaboo.com als je twee studies tegelijk volgt, dan geven wij je 50% korting op de tweede studie en zorgen wij dat je toegang krijgt tot beide studies!
Wij doen ons uiterste best om te zorgen dat je boeken altijd beschikbaar zijn. Mocht het toch gebeuren dat er een boek mist, stuur ons dan een e-mail op info@acaboo.com, dan zorgen wij dat je zo snel mogelijk gebruik kunt maken van het boek!
Na een mislukte incasso zullen we je altijd eerst op de hoogte stellen dat het niet is gelukt. Je kunt na het inloggen nu kiezen een handmatige betaling te doen. De toegang tot jouw boeken wordt tijdelijk op slot gezet tot het bedrag betaald is. Als je er toch niet uit komt, stuur ons dan even een e-mail op info@acaboo.com
Ja! Ouders met meerdere studerende kinderen, krijgen bij AcaBoo familiekorting! Hierbij krijg je 5% korting op alle abonnementen. Alle kinderen krijgen een eigen profiel en abonnement. Om familiekorting te krijgen, stuur ons even een mailtje op info@acaboo.com

Features

Je kunt markeringen in het boek maken door de volgende stappen te nemen:
 1. Open je boek
 2. Selecteer de tekst die je wilt markeren
 3. Klik rechtsboven op de stift
 4. Kies een kleur
Aaaand done! Zo kun je al je markeringen maken.
 
De G en W rechtboven aan het scherm zoeken automatisch de geselecteerde tekst op Google en Wikipedia voor je op als je erop klikt. Zo hoef je niet meer te copy/pasten en kan je meteen iets opzoeken als je iets niet begrijpt.
 
Om snel naar een hoofdstuk of paragraaf te bladeren kun je linksboven op de index knop klikken. In de index scrol je door de inhoud van het boek en door ergens op te klikken spring je automatisch naar het gekozen hoofdstuk.
 
Als je door je boek wilt zoeken naar een bepaalde term klik je rechtsboven op het vergrootglas. Je kunt nu een woord invullen en door het hele boek zoeken.
 
Helaas kun je voorlopig nog niet printen. Wanneer wij dit toch voor elkaar krijgen laten we het meteen aan je weten!
Om notities te maken in je boek, neem de volgende stappen.
 1. Open je boek.
 2. Op elke bladzijde van het boek staat een paperclip in de linker en rechter bovenhoek. Klik op de paperclip.
 3. Een pop-up scherm opent. Klik op [nieuwe notitie].
 4. Een tekst vlak verschijnt. Klik in het tekstvlak om je notitie te typen.
 5. Klik op [save].
Voilà!
De automatische samenvatting is een collectie van alle notities en markeringen die je hebt gemaakt in het boek. Om je automatische samenvatting te openen, ga naar je persoonlijke domein en klik op het kleine notitieblok naast je studieboek.
 
Je kunt een automatische samenvatting maken door notities en markeringen te maken in je boek. Al deze notities en markeringen verschijnen in je automatische samenvatting. Om je automatische samenvatting te openen, ga naar je persoonlijke domein en klik op het kleine notitieblok naast je studieboek.
 
De automatische samenvatting is een collectie van alle notities en markeringen die je hebt gemaakt in het boek. Wanneer je automatische samenvatting leeg is, betekent het dat je nog geen notities of samenvattingen hebt gemaakt in je boek.
 
Sommige studieboeken hebben een PDF formaat en sommige hebben een ePub formaat. Studieboeken met een ePub formaat hebben de functionaliteit om de nachtmodus te gebruiken en de tekst van het boek aan te passen. Studieboeken in PDf formaat hebben deze functionaliteit helaas niet. We proberen alle studieboeken altijd in ePub op het platform te zetten, maar dit is helaas niet altijd mogelijk. 
 

Studievereniging

Ja! Wanneer je lid bent bij een studieverening krijg je 5% extra korting op jouw abonnement.
 
Je kunt een abonnement afsluiten bij je studievereniging door de kortingscode in te vullen bij de betaalpagina. Je kunt deze kortingscode vinden op de website van jouw studievereniging.

Staat je vraag of antwoord er niet bij?
Klik dan hier om je vraag aan onze klantenservice voor te leggen.